Padel bij T.V. Ter Weijde

31 maart 2021


Beste T.V. Ter Weijde leden,

Zoals jullie in eerdere aankondigingen hebben kunnen lezen, hebben we een commissie die de mogelijkheden van Padel op ons tennispark onderzoekt.

Waarom zijn we dit initiatief gestart?

Onze vereniging telt op dit moment rond de 420 leden. De afgelopen jaren is er een lichte stijging van het ledenaantal geweest en we verwachten nog meer aanwas van jeugdleden. De jeugdcommissie werkt hier keihard aan. 

De KNLTB hanteert een norm van 70 tot 90 leden per baan. Dus met onze 7 banen kunnen we voorlopig nog vooruit voor wat betreft de groei van het leden aantal. Het ledenaantal moet echter ook niet terug gaan lopen, zoals we enkele jaren geleden hebben gezien. Alleen door uiterste krachtsinspanningen van het toenmalige bestuur en de commissies is dat toen weer tot een redelijk aantal gekomen. Het verdient dus aanbeveling om te onderzoeken of we het sportaanbod kunnen verruimen met Padel. 

Padel wordt door de KNLTB gepromoot bij alle tennisverenigingen en is een erg aantrekkelijke sport voor jong en oud. Veel van onze leden spelen het inmiddels elders en zijn er erg enthousiast over.In Culemborg zijn (nog) geen Padelbanen beschikbaar!

Andere verenigingen, zoals Ridderweide in Tiel en de Doordraaiers in Houten, werden ook geconfronteerd met deze situatie en hebben inmiddels gekozen voor uitbreiding met Padelbanen. Zonder uitzondering werkt dit erg goed uit voor alle verenigingen die deze keus gemaakt hebben. Padel is dus een logische aanvulling. De sport heeft hetzelfde karakter als tennis, alleen wordt het over het algemeen als toegankelijker ervaren voor spelers omdat het laagdrempelig is en minder blessuregevoelig als tennis.

In dit bericht geeft de Padel commissie wat meer uitleg over de sport Padel en wat achtergrondinformatie over het ontstaan van de sport. Dan zie je ook hoe de sport zich landelijk, onder de vleugels van de KNLTB, ontwikkelt tot een van snelst groeiende sporten in Nederland.

Het conceptplan ligt inmiddels bij de gemeente met het verzoek om een voorlopige goedkeuring te verlenen. De Padelcommissie heeft de tijdlijn met het Bestuur besproken, waarbij in eerste instantie alles erop gericht is om tot een voorstel te komen voor de Algemene Leden Vergadering.

Het is een mooi en ook ambitieus project waarbij het fiat van de gemeente de eerste belangrijke stap zal zijn. We houden jullie op de hoogte,

Namens het Bestuur
Rob Valkonet

Nieuwscategorieën Padel

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 525 031

Tennis- & padelvereniging Ter Weijde

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg

KVK-nummer

40156031