Nieuwe padelcommissie

25 februari 2021


Onze vereniging heeft sinds kort een padelcommissie. Deze enthousiaste groep gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de aanleg van twee padelbanen bij ons park. Dit in samenspraak met de Gemeente Culemborg, het bestuur en alle leden. De commissie geeft een advies voor de juiste locatie voor twee banen, maar ook over de gevolgen voor onze tennisvereniging (financieel en organisatorisch). Uiteindelijk zal het bestuur na stemming op een Algemene ledenvergadering de knoop moeten doorhakken.

Wat is padel?
Padel is een mix van tennis en squash. Padel groeit en zal dat de komende jaren blijven doen, zo zien we dat het aantal locaties/verenigingen blijft stijgen. De verwachting is dat binnen tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor een of twee padelbanen en steeds meer spelers kennismaken met deze populaire sport. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en daarna een van de (glazen) wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Padel is een aantrekkelijke sport om naar te kijken. Door het kleinere veld en het gebruik van de achterwand uitermate geschikt voor de “oudere” tennisser om met vier te dubbelen. Een padelbaan heeft een afmeting van 10 bij 20 meter. Daarnaast kun je in het voorjaar en najaar deelnemen aan een competitie. Wil je meer weten over padel kijk dan eens op de site van de KNLTB.

De nieuwe commissie bestaat uit:

  • Sander van Logchem
  • Bob Niekerk
  • Rob Valkonet
  • Marcel van Doorn
  • Marc Rijsman
  • Arjen Rauwerdink  

In Culemborg zijn nog geen padelbanen, een mooie kans voor onze vereniging om nieuwe leden te trekken. Heb je nog vragen of suggesties? Mail dan naar [email protected].

We houden jullie de komende maanden op de hoogte.  

Met vriendelijke groet,
Marcel van Doorn

Nieuwscategorieën Padel

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 525 031

Tennis- & padelvereniging Ter Weijde

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg

KVK-nummer

40156031