Wat is padel?

31 maart 2021


Padel is een sport die je zou kunnen omschrijven als een mix van tennis en squash. Padel is al in 1962 ontstaan in Mexico, vervolgens waaide de sport over naar Zuid-Amerika en later naar Spanje. Na voetbal is padel in Spanje de grootste sport, zelfs groter dan tennis. Sinds een aantal jaren is padel erg populair aan het worden in Nederland, zie hieronder de groei van het aantal padellocaties in Nederland.

In 2020 is de Nederlandse Padel Bond (NPB) opgenomen in de KNLTB. Padel en tennis vallen dus onder dezelfde sportbond, zie knltb/padel. Kijk eens op de site om een beeld te krijgen van de sport.

Ook in Culemborg is er een groep enthousiaste padellers die graag in hun eigen stad padel willen spelen. Vanuit een initiatiefgroep is de padelcommissie TV Ter Weijde ontstaan, die in nauw contact staat met het bestuur. Wij onderzoeken in samenspraak met de gemeente de haalbaarheid van 2 padelbanen. Omdat het gaat om een relatief klein speelveld, wordt er momenteel gekeken naar het veld direct achter de coniferen bij baan 1, tegen het parkeerterrein aan.

Binnenkort zal een aparte pagina van de padelcommissie op de site van TV Ter Weijde te vinden zijn. Daarnaast houden we jullie oa via de nieuwsbrief op de hoogte. Maar eigenlijk moet je het spel spelen om er een gevoel bij te krijgen. We streven ernaar om in april/ mei een of meer clinics bij een padelbaan in de regio te organiseren. Daar horen jullie later meer van.

Vragen of suggesties? Mail naar [email protected]

Met vriendelijke groet,
De padelcommissie 

Nieuwscategorieën Padel

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 525 031

Tennis- & padelvereniging Ter Weijde

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg

KVK-nummer

40156031