Tennispark

Bereikbaarheid
Voor auto’s is er voldoende parkeerruimte op het parkeerterrein aan het eind van de Parklaan, naast onze banen. Fietsen staan veilig achter het hek van het park (toegang met een geldig KNLTB-pasje). 

Clubgebouw
Iedereen met een geldig pasje kan in de hal van het clubgebouw komen om een baan af te hangen. In de hal zijn ook de toiletten.
Er zijn twee kleedkamers met douches. De  bardienst beschikt over de sleutels. 
De kantine is van maart t/m oktober geopend. In de bardienstplanner is te zien wanneer er bardienst is en de kantine dus open is. 

De banen
Op onze banen kan het hele jaar door zeven dagen per week gespeeld worden.
De verlichting gaat, als er geen wedstrijden meer zijn, ’s-avonds rond 22.30 uur uit. 
Een baan reserveren kan met een geldige KNLTB-pas op het afhangsysteem in de hal. Afhangen via de Club-App is ook mogelijk.

We spelen op Smashcourt banen. Smashcourt heeft de speeleigenschappen en uitstraling van een gravelbaan en is ook nog eens het hele jaar bespeelbaar. Zelfs na regen kun je meteen de baan weer op, omdat het zo goed waterdoorlatend is. We zijn dan ook heel blij met deze baansoort.

Park/Baanonderhoud maandagochtend.

Sinds 2015 vullen wij als Vereniging het onderhoud van het Park en de tennisbanen zelf in.

Werkzaamheden die hierbij worden uitgevoerd zijn met name het verwijderen van onkruid, snoeien van bomen en heesters rondom de banen, herstellen van gaten in de afrastering, schoonhouden van het clubhuis aan de buitenkant, schoonhouden van terrassen met meubilair en uiteraard het onderhoud van de tennisbanen (aanvullen,egaliseren etc.).

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een enthousiast team van vrijwilligers die 20 tot 25 weken per jaar op maandagochtend hiermee bezig zijn. Per keer worden een zestal mensen ingezet.

De vrijwilligers zijn:

Pierre van Wieren, Frans van Gastel, Leo Eenkhoorn, Cok de Ruijter, Jan Jansen, Leo de Wit, Mariette  Laanen, Willem  Fronczek, Willem van de Pol, Ed Milder, Fred Hoffman, Jack Jägers, Jan Vermeer, Jan Fiers.

  Een aantal suggesties aan een ieder om de banen optimaal in conditie te houden:
- Stenen, kauwgom, glas en andere materialen die niet thuis horen op de tennisbaan.
- Wees voorzichtig met vuur, sigaretten en andere hete materialen.
- Draag geen schoenen met ijzeren noppen of uitsteeksels.
- Na een partijtje tennis natuurlijk even de baan vegen (zie onder) 

 Sleepinsructie

Veeg na iedere partij de banen met het sleepnet, tenzij anders wordt aangegeven (bij toernooien b.v.)
Begin vanaf het punt, waar het sleepnet ligt en vervolgens naast de baan tot aan het net; dan langs het net naar de andere kant tot naast de baan en vervolgens tot achter de baseline. Van daaruit in steeds kleinere cirkels rondgaan tot ongeveer 1 meter voor de baseline. Het net even uitschudden en terughangen op de haak.
Tijdens regen, of als de banen nog nat zijn, nooit vegen!
Als de lijnen minder goed zichtbaar zijn, veeg dan ook even de lijnen.

 

Vragen?

logo

E-mail

ledenadministratie@tvterweijde.nl

Telefoon

0345 525031

Address

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg
Nederland