Bardienst

Na het sporten is het fijn om te kunnen genieten van een drankje en/of hapje. De bezetting van de bar versterkt ons clubgevoel en vormt zo een belangrijke aanvulling op ons tennis- en/of padelplezier. Iets voor onze vereniging doen geeft energie en je leert andere leden kennen.
 
Soorten diensten:

  • Bardienst
  • Schoonmaken
  • Papier ophalen
     

Diensten inplannen
Om dit te kunnen regelen maken we gebruik van de digitale bardienstplanner via de KNLTB app. We gaan ervan uit dat ieder lid minimaal twee diensten per jaar draait.
Naast het draaien van bardienst kun je ook inschrijven voor een schoonmaakdienst op maandagmorgen en/of papier ophalen op iedere 1e woensdagavond van de maand. Deze diensten tellen uiteraard ook mee.
 
Leden die al een taak hebben binnen onze vereniging, zoals, bestuursleden en commissieleden draaien, als ze dat willen, beperkt bardienst.
Vanaf begin maart kun je jezelf aanmelden voor diensten via de digitale planner. Je krijgt hiervoor een oproep. Je kunt zelf aangeven op welke data je een bardienst of andere dienst kunt draaien. Op de site staat de uitgebreide handleiding (zie bij bardienstplanner). Via het tabblad diensten van de KNLTB-app bij het onderwerp club heb je inzage in de aangeboden en openstaande diensten.
Voor alle duidelijkheid: alle leden draaien minimaal twee diensten. Uiteraard mag iedereen meer dan twee diensten plannen, graag zelfs!
 
Lukt het je om een of andere reden niet om je diensten via de bardienstplanner in te plannen, dan kunnen de bardienstplanners je hierbij helpen. Verder is het belangrijk dat je juiste e-mailadres bekend is, zodat je voor de dienst een herinnering per e-mail krijgt. Ook dien je je ledenpas te hebben zodat je toegang hebt tot de kantine en deze ook weer kunt afsluiten. 
  
Leg je twee (bar)diensten tijdig vast, dan heb je nog keus wanneer en met wie (bijvoorbeeld je tennismaatje) je een dienst draait. Bij de bardiensten staat ook aangegeven of er activiteiten zijn op die dag. Kies daarom een moment die goed bij je aansluit. Door de week is het wat rustiger; tijdens toernooiweken en feestavonden is het drukker. 
 
Ga je bardienst draaien, dan ben je verplicht om een IVA certificaat te halen. Kijk onder Bardienst - IVA-certificaat voor verdere informatie.

Als je bardienst hebt, word je geacht op de aangegeven tijd aanwezig te zijn voor:
•    Het doornemen van de barinfo – instructies, mocht het nodig zijn;
•    Het verzorgen van een leuk muziekje;
•    Het bedienen van de leden met gewenste drankjes en hapjes.

Richting het einde van de bardienst is het handig alvast te beginnen met:
•    Het schoonmaken van de bar;
•    Het legen van de asbakken buiten;
•    Het aanvullen van de koelkast met frisdrank, bier, etc.;
•    Het verzamelen en sorteren van de lege flessen.

Let tijdens het afsluiten vervolgens op:
•    Of alles aangevuld is;
•    Of de kantine verzorgd wordt achtergelaten;
•    Of ramen en deuren dicht en op slot zijn;
•    Om af te sluiten en het alarm in te schakelen.


Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, zorg dan zelf op tijd voor vervanging en informeer hierover de bardienstplanners ([email protected]). Je bent zelf verantwoordelijk voor deze vervanging. 
Als er leden zijn die meer bardiensten willen draaien of bijvoorbeeld een taak binnen de bardienstcommissie zouden willen vervullen horen wij dit graag!

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden, neem gerust contact op met de bardienstplanners via [email protected].

Iedereen een geweldig seizoen toegewenst met veel tennis- en padel plezier!

Namens de bardienstcommissie,
Ruben Heimans
Michelle Kuiper

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 525 031

Tennis- & padelvereniging Ter Weijde

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg

KVK-nummer

40156031