Spelregels

Als de KNLTB de laddercompetitie in de Clubb App opneemt, gaan we daarmee werken. Tot die tijd gaat alles via e-mail.

 

De laddercompetitie wordt in een piramidevorm weergegeven. Als de uitdager wint, wisselen beide spelers van plaats op de ladder. Als de uitdager verliest, verandert er niets. Je kunt alleen iemand uitdagen die een trede boven je staat. Hoe meer je wint, hoe hoger je in de piramide komt te staan.

 

Laddercompetitie spelregels:

 

 1. Kijk op de tennisladder in het clubhuis en kies iemand uit de rij boven je die je uit wilt dagen.

 2. Stuur hem of haar een email of pak de telefoon.

 3. Spreek samen met je tegenstander een dag en tijdstip af waarop je de wedstrijd gaat spelen (binnen 3 weken) en geef deze datum door aan de laddercoördinator.

 4. De uitdager zorgt voor de tennisballen.

 5. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets (met evt. de derde set als super tiebreak, spreek dit samen van tevoren af).

 6. Als de uitdager wint, wisselen beide spelers van plaats op de ladder (graag zelf op de tennisladder in het clubhuis even de bordjes omhangen). Als de uitdager verliest, verandert er niets.

 7. Na de wedstrijd geeft de uitdager de uitslag door aan de laddercoördinator. Als er posities op de tennisladder veranderen, mailt de coördinator de nieuwe stand naar alle deelnemers. Deze nieuwe stand is de basis voor nieuwe uitdagingen.

 

Aanvullende spelregels:

 

 • Als een uitgedaagde speler niet binnen 3 weken de uitdaging kan aangaan, wisselen beide spelers van plaats op de ladder. Tijdens de zomervakantie geldt een periode van 6 weken (in plaats van 3 weken). Je mag 1x per jaar een verhindering opgeven.

 • Als je als uitdager hebt verloren, mag je niet meteen dezelfde speler weer uitdagen. Hier moet minimaal een andere ladderpartij tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer je uitgedaagd bent en verloren hebt.

 • Komt een van de twee spelers zonder bericht niet opdagen op het afgesproken tijdstip, verliest hij de wedstrijd.

 • Om een ladderwedstrijd te spelen, hang je net als anders gewoon een baan af via het afhangsysteem. Word je tijdens de wedstrijd door een ander afgehangen, moet je zelf een andere baan afhangen om verder te spelen.

 • Het ladderseizoen loopt van april tot november. De ladder wordt jaarlijks opnieuw op speelsterkte ingedeeld. De sterkste spelers beginnen onderaan, de zwakste spelers bovenaan. Wie aan het eind van de laddercompetitie bovenaan staat, verdient eeuwige roem en mag zich een jaar lang ladderkoning of ladderkoningin noemen.

 • In geval van onenigheid, beslist de laddercoördinator.

 

Deelname aan de laddercompetitie is gratis en verplicht je tot niets (behalve het spelen van wedstrijden). Inschrijven kan via email naar de coördinator (met je naam, telefoonnummer en speelsterkte op je KNLTB pas).

 

 

Trede

1

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

Trede

2

 

 

 

 

 

 

2

 

3

 

 

 

 

 

Trede

3

 

 

 

 

 

4

 

5

 

6

 

 

 

 

Trede

4

 

 

 

 

7

 

8

 

9

 

10

 

 

 

Trede

5

 

 

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

 

Trede

6

 

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

Trede

7

 

22

 

23

 

24

 

25

 

26

 

27

 

28

 

Speler 12 staat op trede 5. Speler 12 mag alle spelers op de trede boven hem/haar uitdagen. Dus 7, 8, 9, 10.
Speler 12 mag dus niemand anders uitdagen dan de spelers op trede 4. De nummer 1 kan dus niemand uitdagen, hij/zij kan alleen uitgedaagd worden. Je kunt erop rekenen dat dat echt wel gaat gebeuren.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0345 525031

Address

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg
Nederland