Winterontmoeting met de Doelen

28 februari 2018Voor de 20e keer tennisten de afgelopen week de 55+teams van Ter Weijde tegen die van onze zustervereniging, De Doelen. In de zomer komen we elkaar tegen in de regiocompetitie, in verschillende poules. In de maanden november en februari treffen we elkaar ééen keer bij De Doelen en eenmaal op Terweijde. De weergoden spelen dan een grotere rol en het is een uitdaging om zo goed mogelijk te spelen bij windkracht 6 of 7, hagel,vorst of sneeuw. Eenmaal was sneeuw halverwege spelbreker. Alle andere keren speelden we met of zonder gemopper over kou, ongelijk bevroren ondergrond of niet zo goed stuiterende ballen. Dit keer had de lichte nachtvorst een mooie witte rijplaag op de baan gelegd, was het 2 graden boven nul en scheen de zon toen we om half tien de velden betraden. In de loop van de ochtend werd het zelfs aangenaam tennisweer. 

Bij team 1 gaat het de laatste jaren aardig gelijk op. Nu zelfs helemaal. In leuke en spannende sets werden de punten verdeeld. Met een stand van 4-4 kon Bert, Jan V., Ad en Rob B. tevreden zijn. Alhoewel … volgens Jan V… Team 2 kwam dit keer sterk voor de dag en Louis, Ed, Willem en René konden met een mooie overwinning met 5-3 de baan verlaten. Team 3 heeft het meestal moeilijk en speelt wisselvallig. Dit keer werd het een geflatteerde 1-7 want in een paar spannende sets vielen de punten, op het eind, net aan de verkeerde kant. Natuurlijk waren er blije gezichten en applaus voor de Doelenaren toen de eindstand in sets bekend werd; met 14-10 waren zij de winnaars. Maar Terweijdenaren konden er ook een mooie draai aan geven. Een winst- en verliespartij plus een gelijkspel; dat is toch mooi 3-3. Dus gelijkspel.

Deze ontmoeting was de 10e keer op Ter Weijde en daarom werd bij de koffie genoten van een speciaal gebakje van Truus met een bijzonder supplement waarvan de heren na de koffie veel harder gingen lopen. Vanwege het weer werd bij de nazit o.a. erwtensoep met Fries roggebrood geserveerd. Met dank aan Truus en onze altijd duidelijk aanwezige steun en toeverlaat, Carla. Op naar de volgende 10 winterontmoetingen! 

Jan Jansen 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 525 031

Address

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg