Slottoernooi 55+ Competitie

26 september 2019


Meer dan 25 jaar lang organiseerde Ridderweide in Tiel Het Slottoernooi van de 50/55+ competitie, een regiocompetitie, buiten de officiële KNLTB competities om. Dit jaar had Luno in Eck en Wiel dit overgenomen. Het idee erachter was dat dan meer mensen mee konden doen, die ook meer wedstrijden konden spelen, in poules die ook nog eens naar speelsterkte waren ingedeeld.

 

En zo tennisten ruim 60 mensen op donderdag 5 september elk 5 wedstrijden, op deze overwegend zonnige dag, alleen onderbroken door 2 korte buien, spannende wedstrijden in een zeer gezellige ambiance. Van Ter Weijde gaven 8 leden acte de présence.

 

Na afloop werden de prijzen uitgereikt van deze dag en uiteraard ook van de hele 55+ competitie van dit jaar. Degradanten en kampioenen van de verschillende poules werden officieel bekend gemaakt en de kampioenen van de dames en heren van de A poule gehuldigd en naar voren gehaald . De heren van Ter Weijde 1 waren voor de 10e maal op rij kampioen, zoals elders op de site en in de CC te lezen was, met een teamfoto er bij. Proficiat! Een prachtig resultaat, waar Ter Weijde trots op kan zijn. Wel jammer dat er niemand van het team aanwezig was om de beker in ontvangst te nemen. En toen bleef de beker staan. Wel een minpuntje en niet zo aardig ten opzichte van de organisatie. Was echt iedereen die dag verhinderd?

 

Team 2, o.l.v. Luc, werd kampioen in poule B en promoveerde naar de A poule waar ze volgend jaar o.a. de strijd aangaan met ons 1e team. Verrassend want dit was absoluut niet voorzien, bij de start in april. Het team neemt het heel serieus en is zich al aan het voorbereiden op zware wedstrijden. De 1e teambuildingsessie heeft al plaats gevonden, in ’t Veerhuis aan de Lek.

 

Team 2 vlnr boven: Johan, Rob, Ed, Louis, René

onder : Joop, Jan en Luc. Willem ontbreekt hier nog. Foto Tini van Logchem

 

Team 3, met Leo en Teun als captains, zorgde bijna voor een daverende verrassing . Bij hun voorlaatste optreden stonden ze nog bovenaan, van de 9 ploegen in poule C. Het zal toch niet waar zijn? Team 3 ook kampioen? Helaas , op die dag moesten ze het onderspit delven, in de strijd tegen hun grootste concurrent, Ten Medel 2.

 

Bij team 4 moesten de captains, Ad en Peter, flink improviseren. Zij hadden te maken met verschillende langdurig geblesseerden in hun team. Gelukkig was daar gastspeler Martin Knoest en werd af en toe er leent-je buur gespeeld bij team 3. Zo konden ze nog mooi afsluiten met een plek in de middenmoot. Prima gedaan, mannen.

 

Onze dames speelden weer lange en spannende wedstrijden. Maar bij de kampioenen van vorig jaar viel het balletje dit seizoen te vaak aan de verkeerde kant van het tennisnet. Zij eindigden in deze competitie op een gedeelde 3e plaats.

 

Wie ook mee zou willen spelen bij de 55+ competitie kan contact opnemen met ondergetekende. De teams zaten dit jaar ‘vol’ maar misschien komt er volgend jaar ergens een plaatsje vrij. Zo niet, dan kun je je opgeven als reserve of uitkijken naar een team in de competitie van de KNLTB in 2020.

 

Jan Jansen, tel. 515360

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen