Corona update

14 oktober 2020


Dag leden van T.V. Ter Weijde,

Onderstaande (een beetje ingekorte) tekst is van de KNLTB en geldt ook voor onze vereniging.

CORONA UPDATE: COMPETITIES STOPGEZET, VRIJ SPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis?
We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

  • De KNLTB Competitie 2020 wordt per direct beëindigd, voor jeugd en senioren.
  • Reguliere open toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal. De maximale groepsgrootte is 4 personen.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten en publiek is niet toegestaan

Opmerking: Tennis is geen contactsport, de 1.5 meter afstand is goed te handhaven, zowel in enkel als in dubbelspel. De gemeente Culemborg heeft aangegeven dat dubbelen voorlopig mogelijk blijft.

Zie ook: Veelgestelde vragen (website KNLTB)

Nog vragen? Mail even naar [email protected]

---
Zie: het volledige bericht op de KNLTB website, en de routekaart van de Rijksoverheid.

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 525 031

Tennisvereniging Ter Weijde

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg