55+ competitie


Onze tennisclub doet mee aan de regiocompetitie55+ op woensdagmorgen in voorjaar en zomer (zie activiteitenoverzicht). Die regio is dan vooral de Betuwe. Wij zijn hiervoor de contactpersonen.

Dat houdt in dat we namens TV Ter Weijde vergaderingen bezoeken, inschrijvingen regelen en papieren (laten) invullen. Ook het samenstellen van de teams, samen met de captains, valt hieronder, en alle belangrijke informatie doorgeven aan die captains.

Om te zorgen dat teams en gasten in het clubgebouw terecht kunnen, stellen we ook een sleutelhouderlijst op, zodat openen, sluiten en ook de verantwoordelijkheid hiervoor geregeld is.

Jan Jansen, in samenwerking met Luc van Dam

 

 

Competitie 2017

Met de heren van Ter Weijde maar in 2018 ook onze dames?

Op woensdagochtend speelden de 4 mannenteams van Ter Weijde van april tot september mee in de herendubbel van Regiotenniscompetitie 55 plus in 3 poules.

Team 1 werd hierin voor de 8e maal kampioen.

Proficiat Cok, Bert, Rob, Ad, Paul, Jäck, Rob en Jan.

Helaas moest ons aller Jan Vermeer, vanwege een blessure, dit jaar de wedstrijden van de zijkant gadeslaan. Weliswaar met pijn in het hart maar zoals altijd toch opgeruimd. Volgend jaar weer Jan!

Nu Geert Leenders was vertrokken hoopten onze tegenstanders meer kans te hebben maar daar dachten onze mannen anders over. Ze lieten zich dit jaar maar 1 keer echt verrassen, wonnen op de laatste speeldag de beslissende kampioenswedstrijd ruim van de enige concurrent Larsheim en eindigden met 32 punten uit 36 trots bovenaan.

Op de foto neemt captain Cok, op het slottoernooi in september, de wisselbeker in ontvangst.

Team 2 in poule B en team 3 in poule C eindigden zeer verdienstelijk in de middenmoot.

Team 4 deed het beter dan vorig jaar en wil volgend jaar weer een plaatsje hoger eindigen.

Behalve Jan moest ook Willem van de Pol een jaartje toekijken vanwege een operatie.

Gelukkig kon hij in het tweede deel nog enkele wedstrijden invallen.

Ook Leo Winter moest helaas al snel afhaken maar zijn terugkeer zal wat langer duren.

We blijven hopen op een goed herstel. Sterkte Leo!

 

Dames

Al 4 jaar vechten vrouwen van een damesteam van Ter Weijde voor deelname aan deze Regiocompetitie voor 50 plussers. Navraag leerde dat er gemakkelijk een groot team geformeerd kon worden voor deze competitie.

Ze lieten zich soms zien op het slottoernooi, bestookten elk jaar mij, het bestuur en mogelijke tegenstanders met de vraag: mogen wij niet meedoen?

Helaas de damespoule zat vol, d.w.z. 10 teams in de poule, en de organisatie wilde om praktische redenen hier niet van afwijken en bleef onwrikbaar.

Het werd dus wachten tot er een team zou afvallen.

Nu is het zover en Ter Weijde kan in 2018 ook meedoen met een damesteam.

Dieke, Janny, Ria, Ria en Annelies vormen de kern van het damesteam. Daar kunnen nog enkele speelsters aan toegevoegd worden. Bovendien willen we weten wie kan invallen, in geval van nood. Heb je belangstelling?

De competitie wordt gespeeld op woensdagmorgen tussen 9 en 13 uur.

Er worden 4 dubbels gespeeld

De damespoule bestaat uit 10 teams en je speelt een deel van de 18 wedstrijden thuis of uit.

De kosten (inschrijfgeld, ballen, teamontvangst met koffie e.d.) bedraagt rond de 70 euro.

Ervaren tennisters die interesse hebben in deze competitie en beschikbaar zijn in de periode april tot september kunnen zich per mail vóór 1 november opgeven bij Jan Jansen: [email protected]

Val je, vanwege een groot aantal aanmeldingen, buiten de boot dan kun je alsnog overwegen om een team te vormen en in de voorjaarscompetitie spelen op een andere dag.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 525 031

Tennisvereniging Ter Weijde

Sportlaan 17
4102 HM Culemborg